Manchester United

De voetbalclub Manchester United staat al sinds 1902 onder deze naam bij de Engelse voetbalbond geregistreerd. Echter, al in 1878 was de club actief, al was het toen onder de naam: Newton Heath L&YR FC

De club kent een rijke historie en heeft diverse grote namen voortgebracht. Voetballers als George Best, Denis Law, Bobby Charlton en Duncan Edwards komen uit de befaamde jeugdopleiding van Manchester United. Deze laatste, Edwards, staat min of meer symbool voor één van de grootste rampen uit de geschiedenis van de club.

Onder manager Matt Busby was Manchester United bezig met het veroveren van Europa. Echter, een vliegtuigcrash in München maakte een einde aan alles. Acht spelers kwamen om bij de ramp, onder hen de talentvolle en nog jonge Duncan Edwards. United kende magere jaren.

Des te knapper was de prestatie van Busby om ongeveer tien jaar later alsnog de Europacup 1 te veroveren. Hoewel Manchester United in de jaren ’70 degradeerde, kwam de club ook daar weer bovenop en groeide Manchester United uit tot één van de grootste voetbalclubs ter wereld.

Manchester United

Plaats een reactie